x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Invazie de păduchi în școlile din Galați

Invazie de păduchi în școlile din Galați

02 Oct 2015   •   13:51
Invazie de păduchi în școlile din Galați

Peste 200 de elevi aveau pediculoze după vacanţa de vară, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în urma triajului epidemiologic efectuat în unităţile de învăţământ la începutul anului şcolar, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu. 

Potrivit acesteia, acest control a fost realizat în mediul urban de personalul sanitar din reţeaua de medicină şcolară, iar în cel rural de medicii de familie, care, în multe cazuri, nici nu sunt plătiţi pentru această acţiune.

Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 263 de unităţi şcolare, dintre care 146 în mediul urban şi 117 în mediul rural. Au fost examinaţi 53.162 de elevi, din care 42.188 elevi din mediul urban şi restul din mediul rural.

,,În urma acestei examinări, au fost depistate un număr de 214 cazuri de pediculoză (păduchi), 110 în mediul urban şi 104 în mediul rural şi două cazuri de scabie, una în mediul urban şi o alta în mediul rural', a declarat Liliana Iordăchescu.

×
Subiecte în articol: galati elevi paduchi