x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rareş Mănescu, lovitură de final. Investiţii de milioane în casa chiparoşilor

Rareş Mănescu, lovitură de final. Investiţii de milioane în casa chiparoşilor

de Adrian Stoica    |    25 Mar 2016   •   17:09
Rareş Mănescu, lovitură de final. Investiţii de milioane în casa chiparoşilor
Sursa foto: Adrian Manolache

Primăria Sectorului 6 din Bucureşti, condusă de primarul fără chip, liberalul Rareş Mănescu, va mai cheltui 8,3 milioane de lei pentru a întregii opera de distrugere a parcului Drumul Taberei sau Moghioroş, cum este mai cunoscut. Banii vor fi îngropaţi în finalizarea serei de plante exotice.

Proiectul de modernizare al Parcului Moghioroş i-a fericit pe locuitorii din Drumul Taberei şi cu o seră de plante exotice. Construcţia chicioasă şi inutilă, care a înghiţit până acum câteva milioane de lei, se pregăteşte să mai îngroape alte câteva milioane. Primăria lui  Rareş Mănescu, despre care locuitorii cartierului spun că nu-şi mai aduc aminte nici măcar cum arată, va organiza pe data de 8 aprilie o licitaţie pentru „Lucrări de construcţie (suplimentare) şi dotare a serelor (suplimentar) pentru finalizarea proiectului: „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei, sector 6, Bucuresti”. Valoarea estimată a contractului este de 8.320.141.26 lei, fără TVA. Investiţia va fi suportată din bugetul primăriei, adică din taxele şi impozitele plătite de locuitorii sectorului.

Cetăţenii, buni de plată

La sfârşitul anului trecut Primăria a alocat peste 12,5 milioane de lei din bugetul local, pentru terminarea proiectului, evitând astfel pierderea întregii finanţări europene pentru că edilii nu au reuşit să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2015, data expirării perioadei de implementare. Banii alocaţi au fost destinaţi exclusiv pentru finalizarea spaţiilor expoziţionale cu plante tropicale  din Parcul Moghioroş. Locuitorii cartierului au solicitat în repetate rânduri Primăriei să renuţe la construcţia acestor sere şi să redirecționeze fondurile spre realizarea altor parcuri din sector, dar primarul a rămas surd la cererile lor.

Scump domne, scump, dincolo era mai ieftin

Reamenajarea parcului, care se întinde pe o suprafaţă de circa 11 hectare, a costat circa 64 de milioane de lei, în condiţiile în care modernizarea Parcului Titan, care are 85 de hectare, a costat 68 de milioane de lei. Locuitorii cartierului Drumul Taberei au ieşit în stradă de nenumărate ori, acuzând Primăria că a betonat o parte din spaţiul verde cu poduri şi sere care nu îşi aveau rostul, că a tăiat foarte mulţi arbori şi a cheltuit o sumă foarte mare pe lucrări inutile.

Ceea ce nu spune decamdată Primăria este cât va costa, în viitor, întreţinerea serelor cu plante exotice pentru că acestea au nevoie de căldură, iar energia termică nu este deloc ieftină

 

Grupul de iniţiativă civică „SALVAŢI PARCUL DRUMUL TABEREI” a lansat în luna iulie şi o petiţie online prin care cere Primăriei Sector 6 să demoleze serele exotice ce se construiesc în parc şi să demoleze construcţiile inutile de pe spaţiul verde.

×
Subiecte în articol: Rares Manescu