x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Buzău a activat (în exercițiu) Codul Roșu de intervenție în cazul a două accidente rutiere simultan

ISU Buzău a activat (în exercițiu) Codul Roșu de intervenție în cazul a două accidente rutiere simultan

17 Dec 2016   •   15:33
ISU Buzău a activat (în exercițiu) Codul Roșu de intervenție în cazul a două accidente rutiere simultan
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Echipaje de la ISU Buzău au desfăşurat, sâmbătă, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren care a vizat modul de acţiune la activarea Codului Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului în urma producerii a două accidente rutiere simultane cu victime multiple pe DN 2 E85. 

Potrivit unui comunicat al ISU Buzău transmis AGERPRES, scenariul exerciţiului a prevăzut rezolvarea a două situaţii tactice principale, produse simultan la limitele de judeţ cu Ialomiţa şi Vrancea. 

"Prima situaţie tactică a presupus producerea unui accident rutier pe DN2 E85 (zona Hanului Ovidiu) în care erau implicate un autoturism cu 2 persoane, un microbuz cu 17 persoane şi o autospecială de transport produse cu caracter special, constând în muniţie, în urma coliziunii rezultând 8 victime rănite grav dintre care 2 încarcerate în autoturism", se arată în comunicat. 

A doua situaţie tactică, precizează sursa citată, a presupus "producerea unui accident rutier pe DN2 E85 (zona benzinăriei ALI PETROL) între două autoturisme, ambele cu câte 5 persoane, rezultând 6 victime rănite grav dintre care 4 încarcerate (2 în fiecare autoturism), iar 4 având răni uşoare". 

În baza acestor date s-a activat şi deplasat în teren Grupa Operativă, fiind pus în aplicare, cu aprobarea prefectului, Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Buzău, potrivit comunicatului. 

"Echipajele sosite la locul intervenţiei au executat triajul victimelor, au luat măsuri pentru descarcerare şi acordare a primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi au transportat răniţii la Unităţile de Primire Urgenţe.Totodată, au fost asigurate prin forţele I.P.J. şi I.J.J. măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonă prin dirijarea traficului rutier sau restricţionarea acestuia şi interzicerea accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de intervenţie", se arată în comunicat. 

ISU Buzău mai precizează că în cadrul exerciţiului au fost concentraţi aproximativ 120 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 40 autospeciale de intervenţie.

×