x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Călăraşi: 12 răniţi în accidentul de pe A2 duşi la spitalul Lehliu; alţi 5 la Pantelimon şi 3 la Bagdasar Arseni

ISU Călăraşi: 12 răniţi în accidentul de pe A2 duşi la spitalul Lehliu; alţi 5 la Pantelimon şi 3 la Bagdasar Arseni

05 Noi 2016   •   11:08
ISU Călăraşi: 12 răniţi în accidentul de pe A2 duşi la spitalul Lehliu; alţi 5 la Pantelimon şi 3 la Bagdasar Arseni
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Un număr de 12 răniţi în accidentul de pe A2 au fost direcţionaţi către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon şi 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar celorlalţi li se acordă primul ajutor în spitalul mobil deplasat la faţa locului, urmând a fi decis dacă vor fi direcţionaţi şi ei spre unităţi medicale, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu. 

"Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcţionate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală", a precizat reprezentantul ISU Călăraşi. 

Potrivit sursei citate, ceilalţi răniţi primesc îngrijiri la faţa locului, de la echipajele SMURD şi de ambulanţă, inclusiv în spitalul mobil al IGSU deplasat la locul accidentului. 

Reprezentantul ISU Călăraşi a precizat că a fost nevoie de descarcerarea a 9 persoane. 

De asemenea, Ovidiu Tătăranu a explicat că numărul mare de victime a fost cauzat de implicarea în accident a 20 de autovehicule, printre care şi un microbuz cu pasageri. 

Potrivit reprezentantului ISU Călăraşi, pe lângă echipajele ISU, SMURD şi ale Ambulanţei din judeţ, s-a primit sprijin şi de la inspectoratele de situaţii de urgenţă Bucureşti-Ilfov, Constanţa şi Ialomiţa. 

Intervenţia în cazul accidentului de pe A2, soldat până în prezent cu 4 morţi şi 39 de răniţi, este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a afirmat sâmbătă secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

"Rămânem la 4 decedaţi. În total, sunt 39 de persoane implicate la acest moment, dar această cifră este dinamică şi urmează în cel mai scurt timp să fie anunţat un număr de telefon (...) la care populaţia care doreşte să afle mai multe date despre răniţi să sune", a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24. 

Potrivit acestuia, dintre persoanele rănite unele sunt în stare gravă. "Există şi persoane în stare gravă, erau şi persoane încarcerate. (...) Un bilanţ final o să îl avem când se termină intervenţia", a mai spus Arafat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident autostrada soarelui