x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jaf ca la țară. Hoții au fugit cu seiful primăriei

Jaf ca la țară. Hoții au fugit cu seiful primăriei

de Cristinel C. Popa    |    11 Oct 2016   •   18:20
Jaf ca la țară. Hoții au fugit cu seiful primăriei

Primăria Popricani a rămas fără bani de salarii și indemnizații după ce trei tineri au pătruns în incinta instituției spărgând ușa clădirii din centrul comunei, apoi au forțat toate ușile și geamurile care duceau la casierie și au furat seiful și banii găsiți într-un sertar. Activitatea cu publicul în Primărie a fost sistată, iar polițiștii scotocesc toată comuna, ghidându-se de imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Luni dimineața, femeia de serviciu de la Primăria Popricani, prima sosită la muncă, a avut un șoc: ușa de la intrare fusese forțată. Apoi a descoperit că și ușa de la casierie, prevăzută cu încuietori zdravene, a fost deteriorată. Din casierie dispărusera 8.000 de lei și seiful în care se mai aflau 7.000 și ceva de lei. Jaful s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Hoții au întrerupt curentul de la stâlpul stradal și astfel sistemul de alarmă a fost dezactivat. Indivizii au acționat în voie, fără teamă că ar putea fi prinși și n-au ținut cont de camerele de supraveghere, care au înregistrat toate momentele jafului. Pe imagini, primarul a văzut cum, inițial, au intrat  doi tineri, în timp ce unul stătea de paza. Cei doi au găsit într-un sertar 8.000 de lei, bani  care reprezentau îndemnizațiile persoanelor cu handicap. Au considerat că nu este destul și au hotărât să ia și seiful, în ciuda faptului că acesta cântărește peste 100 de kilograme. În acesta mai erau indemnizațiile consilierilor locali și încasările din ziua de vineri, adică puțin peste 7.000 de lei. În total, hoții au dispărut cu 15.392 de lei făcându-se nevăzuți pe o poartă laterală. „Pentru noi, sunt mulți bani. În cursul săptămânii sunt și mai mulți, dar ei se predau  periodic la Trezoreria locală. Deci astea erau numai încasările de vineri. Probabil că cel care a acționat a știut că a fost zi de salarii. Care a venit și a luat salariul și indemnizațiile persoanelor cu handicap sunt cu banii asigurați. Ceilalți…”, a spus Valeriu Pârlog, primarul comunei  Popricani. El bănuiește cine ar fi autorii, mai ales că în comună au mai fost spargeri. Anul trecut, toate cele nouă biserici au fost jefuite. Sătenii cred că, dacă la primărie ar fi fost un paznic de noapte, furtul nu ar mai fi avut loc. Primarul se vede nevoit acum să ia în calcul înființarea unui post de paznic, dar pentru asta trebuie acordul Consiliului Local și introducerea în buget a unui asemenea post.

Infracționalitatea la sate este în creștere, un exemple fiind fărădelegile în creștere ce au loc în comuna ieșeană Popricani, unde pe lângă Primărie, au fost sparte și jefuite și toate cele nouă biserici din comună, hoții acționând și în comunele învecinate

×