x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La Galaţi apa caldă este rece, din nou

La Galaţi apa caldă este rece, din nou

22 Iul 2015   •   16:55
La Galaţi apa caldă este rece, din nou

Societatea locală de distribuţie a agentului termic SC Calorgal Galaţi a primit, în ultima săptămână, peste 300 de sesizări telefonice din partea cetăţenilor nemulţumiţi că la robinetele de apă caldă curge, de fapt, apă rece.

Sesizările au fost făcute imediat după ce, săptămâna trecută, în prezenţa Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, autorităţile locale au anunţat reluarea furnizării apei calde menajere, după o întrerupere de trei luni şi jumătate.

Majoritatea reclamaţiilor au fost făcute de locuitorii zonei centrale a oraşului, în zonele periferice nefiind semnalate astfel de probleme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SC Calorgal Galaţi, Mihai Costache, apa caldă a ajuns mai repede în cartierele periferice pentru că acestea se află mai aproape de combinatul siderurgic, acolo unde se află Electrocentrale, cea care produce agentul termic, în timp ce cartierele din zona veche a oraşului se află la capătul reţelei de apă caldă.

În plus, a spus reprezentantul Calorgal, motivul apariţiei acestei situaţii este consumul scăzut, pentru că dintre cele 660 de asociaţii de proprietari din Galaţi, doar 372 primesc apă caldă menajeră, după ce au semnat contractele cu Calorgal.

Conform datelor Calorgal, în prezent, se distribuie apă caldă menajeră pentru 44.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat de încălzire, din care peste 10.000 sunt nelocuite.

,,O scădere a numărului de consumatori înseamnă o scădere a calităţii apei calde, o scădere a temperaturii acesteia', au spus reprezentanţii Calorgal.

Decizia de sistare a furnizării apei calde menajere pentru cele 60.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare din oraşul Galaţi a fost luată, de la 1 aprilie, de producătorul local de agent termic, SC Electrocentrale, intrat în insolvenţă după ce principalul său client, societatea locală de distribuţie a agentului termic, SC Apaterm, a intrat în faliment din cauza datoriilor imense ale populaţiei la întreţinere. Consiliul Local Galaţi a înfiinţat o nouă firmă de distribuţie a agentului termic, SC Calorgal, reluând, săptămâna trecută, furnizarea apei calde menajere pentru care acum gălăţenii plătesc cu 40 de lei în plus (de la 200 de lei/gigacalorie la 240 de lei/gigacalorie).

×