x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La Șureanu se schiază în condiții de iarnă

La Șureanu se schiază în condiții de iarnă

17 Mar 2017   •   10:30
La Șureanu se schiază în condiții de iarnă

Zăpada de pe pârtii şi din zonele de off-piste la Şureanu, în Munţii Sebeşului, la 2.000 de metri altitudine, este excelentă şi se poate schia în condiţii de iarnă autentică, chiar dacă e trecut de mijlocul lunii martie. 

'Iarna continuă la Şureanu, în pofida primăverii de la şes. Este cea mai simplă constatare care se poate face, pentru perioada 17-23 martie 2017, cu privire la sezonul de schi de la Şureanu. A nins, va ninge în continuare, iar zăpada de pe pârtii şi din zonele de off-piste este acum excelentă, mai ales dacă ţinem cont că am trecut, deja, de mijlocul lui martie. Prin urmare, haideţi la schi, cât se mai poate, pentru că se poate schia în condiţii de iarnă autentică', a afirmat Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi 'Paşi Liberi'. 

Sunt deschise şase din cele opt pârtii, în cea mai mare parte a lor acestea fiind acoperite de zăpadă proaspătă, excelentă pentru schi. 'Inclusiv în zonele vaste de off-piste se poate schia, pentru că omătul e proaspăt aşternut. Cu alte cuvinte, s-ar putea spune că se schiază acum la fel de confortabil, dacă nu chiar mult mai bine, ca în ianuarie. Iar dacă va ninge în acest weekend, vom avea încă un strat proaspăt de zăpadă, săptămâna viitoare', a mai spus Rareş Tileagă. 

La Şureanu, unul din cele mai vaste domenii schiabile din ţară, cu pârtii în lungime de 11 kilometri, a fost prezent în acest an în mai multe rânduri şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Potrivit Agerpres, și la Arieşeni, în Munţii Apuseni, la 1.400 de metri altitudine, cu toate că zăpada nu mai este la fel de bună ca în miez de iarnă, încă se poate schia bine. 'Pârtiile sunt încă acoperite de mult omăt, bine bătătorit, aşa că sezonul continuă în mod cert', a menţionat Rareş Tileagă.

×
Subiecte în articol: schi sureanu munte