x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bucureştenii, locul 1 la stres cauzat de transportul public

Bucureştenii, locul 1 la stres cauzat de transportul public

de Dan Radu    |    29 Mar 2016   •   10:36
Bucureştenii, locul 1 la stres cauzat de transportul public

Bucureştenii sunt cei mai nemulţumiţi cetăţeni din Europa când vine vorba de transportul public din oraşul lor, arată un studiu internaţional. Astfel, doar 6% dintre cetăţenii Capitalei spun că sunt satisfăcuţi de transportul public, spre deosebire, de exemplu, de berlinezi, unde 46% din cetăţeni sunt mulţumiţi.

Studiul realizat de fundaţia non-profit Friedrich-Ebert-Stiftung arată că diferenţele dintre gradul de satisfacţie al bucureştenilor faţă de transportul public este semnificativ mai mic faţă de cel al cetăţenilor altor capitale europene. Dacă doar 6% dintre bucureşteni sunt satisfăcuţi de transportul public, procentele sunt de 26% în Madrid, 27% în Atena, 31% în Stockholm sau 46% în Londra.

 

Nemulţumire mare, maşini multe

Studiul arată că există o relaţie directă între gradul de nemulţumire faţă de trasportul public şi numărul de automobile sau motociclete dintr-un oraş, indiferent de gradul de bunăstare al cetăţenilor. Şi la acest capitol Bucureştiul se situează în top. Astfel, în capitală există 446 de autovehicule la 1.000 de locuitori, spre deosebire de Stockholm (393), Londra (301) sau Berlin (333).

Potrivit fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung, este de aşteptat ca numărul de automobile să crească în Bucureşti, dacă gradul de satisfacţie faţă de transportul public nu se schimbă.

În prezent, Regia Autonomă de Transport Public din Bucureşti are datorii de 126 de milioane de lei, reprezentanţii instituţiei avertizând că falimentul este iminent.

×