x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai mulţi beneficiari ai ajutorului social au rămas fără indemnizaţii, după ce au jucat banii de la stat la păcănele

Mai mulţi beneficiari ai ajutorului social au rămas fără indemnizaţii, după ce au jucat banii de la stat la păcănele

25 Feb 2020   •   14:43
Mai mulţi beneficiari ai ajutorului social au rămas fără indemnizaţii, după ce au jucat banii de la stat la păcănele

În multe judeţe din țară, sute de beneficiari ai ajutorului social s-au trezit fără indemnizaţii după ce au jucat banii de la stat la păcănele, iar câştigurile au uitat să le declare la Fisc.

Într-un sat din Dâmboviţa, măsura a stârnit revoltă printre localnici. Unii s-au trezit fără ajutoare sociale, deşi susţin că n-au călcat niciodată într-o sală de jocuri.

Curtea de Conturi a descoperit că zeci de persoane din comuna I. L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa sunt datoare la stat. Aproape un sfert dintre beneficiarii ajutorului social şi-au jucat banii la păcănele, iar câştigul au uitat să-l declare la Fisc, aşa cum cere legea.

Pentru că nu şi-au plătit la timp impozitul datorat pentru veniturile din jocurile de noroc, Primăria le-a oprit ajutorul social.

Aceeaşi situaţie este şi în Maramureş, unde aproape o mie de asistaţi social sunt datori la Fisc pentru câştigurile de la păcănele.

Unii dintre ei au câştigat chiar şi câteva zeci de mii de lei.

www.antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ajutor social pacanele bani