x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti nu demisionează

Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti nu demisionează

25 Feb 2016   •   13:01
Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti nu demisionează
Sursa foto: Foto: ziarobiectiv.ro

Managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti, doctorul Vasile Stan, a anunţat joi că nu intenţionează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătăţii şi prefectul i-au cerut să renunţe la funcţie, iar preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Florin Tecău, a explicat că schimbarea conducerii unui spital din subordine nu se numără printre atribuţiile sale.

"Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul acesta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toţi dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fi demis şi să văd argumentele pentru care mă demit", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele CJ Argeş a explicat, la rândul său, că doar Consiliul de Administraţie al Spitalului de Pediatrie Piteşti poate decide schimbarea conducerii.

"Din punct de vedere al funcţionării şi al desfăşurării activităţii la Spitalul de Pediatrie Piteşti, nu am nicio atribuţie în a demite conducerea spitalului. Conducerea spitalului poate fi demisă de Consiliul de Administraţie, în baza unor acte grave care se încalcă. În acest moment, conducerea Spitalului de Pediatrie Piteşti este numită prin concurs, în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sănătăţii. Demisia este unilaterală, nu am avut nicio discuţie cu doctorul Stan în această privinţă", a declarat Florin Tecău.

El a precizat că a fost la Spitalul de Pediatrie pentru a discuta cu personalul, în condiţiile în care cadrele medicale acuză că sunt supuse unei presiuni constante în ultimele zile, iar starea de nemulţumire este foarte ridicată.

"Interesul şi scopul nostru este să asigurăm funcţionarea la parametri optimi a acestui spital, care asigură asistenţă medicală atât pentru copiii din judeţul Argeş, cât şi pentru cei din judeţele limitrofe. Cred că situaţia la care s-a ajuns se datorează faptului că în 2011 au fost închise spitale şi nu s-a gândit o reţea de sănătate care să asigure servicii directe, rapide şi corecte pentru toţi pacienţii", a mai spus preşedintele CJ Argeş.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, pentru proasta comunicare şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti pentru proasta gestionare a crizei bebeluşilor.

"O spun foarte ferm şi foarte tranşant, pentru modul în care a comunicat şi a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honţaru din funcţia de director al DSP Argeş. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situaţie", a declarat prefectul în cadrul unei conferinţe de presă.

Anterior, şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti sau demiterea acesteia de către autorităţile publice locale în a căror administrare şi responsabilitate se află unitatea spitalicească. AGERPRES

×