x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mânăstirea de la Adamclisi, distrusă se flăcări, nu avea aviz de incendiu

Mânăstirea de la Adamclisi, distrusă se flăcări, nu avea aviz de incendiu

04 Oct 2019   •   12:12
Mânăstirea de la Adamclisi, distrusă se flăcări, nu avea aviz de incendiu

Mănăstirea Sf. Apostol Filip de la Adamclisi, distrusă de flăcări, a fost construită fără a avea autorizaţie de securitate la incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".
Biserica mănăstirii a ars în proporţie de 80%, fiind salvat doar paraclisul din demisolul clădirii. Pentru stingerea incendiului, iscat probabil din cauza unui scurt circuit electric, pompierii au intervenit circa cinci ore.

Un puternic incendiu a izbucnit, joi după-amiază, la mănăstirea de călugări Sfântul Apostol Filip, din apropierea localităţii Adamclisi, la faţa locului deplasându-se 15 pompieri cu trei autospeciale de stingere, o autoscară, precum şi un echipaj SMURD. În ajutorul pompierilor au venit şi voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Adamclisi.

Purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că în momentul iscării focului la mănăstire se aflau şase persoane, neexistând victime.

Mănăstirea Sf. Apostol Filip a fost înfiinţată în anul 2005. Sfintele moaşte au fost scoase la lumină în urmă cu peste 30 de ani, dintr-o criptă secretă, aflată sub cea mai importantă basilică din cetatea Tropaeum Traiani. În anul 2006, relicvele au fost aduse de la Centrul de Cercetări Antropologice al Academiei Române în Dobrogea, la mănăstirea Sfântul Andrei, iar din anul 2007, au fost depuse la mănăstirea Sfântul Apostol Filip.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu adamclisi