x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale MApN anunță că joi începe amenajarea zonei de carantinare din Campusul stadionului CFR Timișoara

MApN anunță că joi începe amenajarea zonei de carantinare din Campusul stadionului CFR Timișoara

23 Apr 2020   •   12:51
MApN anunță că joi începe amenajarea zonei de carantinare din Campusul stadionului CFR Timișoara

În incinta stadionului CFR, din Timișoara, au fost aduse, miercuri, containerele și echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT), iar joi va începe instalarea modulelor SMMIT și amenajarea zonei de carantinare din campus, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Conform sursei citate, de miercuri până joi, 2.383 militari și 533 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 438 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

„În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 349 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 609 de probe”, arată MApN, într-un comunicat de presă transmis joi.

În paralel, militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava. Militarii de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani au acționat, cu două autospeciale de decontaminare tehnică și teren, pentru dezinfectarea aleilor și a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din localitate.

„Totodată, două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române au executat miercuri, 22 aprilie, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3”, anunță oficialii ministerului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mapn