x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureş: Cinci migranţi din Sri Lanka şi Bangladesh şi o călăuză ucraineană, opriţi la frontieră

Maramureş: Cinci migranţi din Sri Lanka şi Bangladesh şi o călăuză ucraineană, opriţi la frontieră

25 Feb 2016   •   16:12
Maramureş: Cinci migranţi din Sri Lanka şi Bangladesh şi o călăuză ucraineană, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şase persoane, cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh şi o călăuză ucraineană, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen, informează un comunicat al instituţiei, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar migranţii au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene.

"Migranţii şi călăuza din Ucraina au fost descoperiţi pe raza Sectorului P.F. Sarasău, localitate situată în vecinătatea graniţei cu Ucraina pe malul râului Tisa", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Lucrătorii ITPF au procedat la interceptarea persoanelor în cauză care nu îşi justificau prezenţa în zonă, moment în care cinci dintre acestea s-au oprit, însă cea de-a şasea a încercat să fugă spre malul râului Tisa, fiind reţinută după aproximativ 100 de metri de urmărire.

Drept urmare, cele şase persoane au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci migranţi, trei cetăţeni din Sri Lanka şi doi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17-25 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În acest sens, au apelat la cea de-a şasea persoană reţinută de poliţiştii de frontieră, cetăţeanul ucrainean B. Evgheni, de 23 de ani, care trebuia să-i aducă în România în schimbul sumei de 200 dolari SUA.

Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina.

În continuare, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES de către Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a cetăţeanului ucrainean, domiciliat în regiunea Zakarpatia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Infracţiunea pentru care inculpatul este cercetat, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat, în vederea soluţionării, Curţii de Apel Cluj.

×