x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mărfuri de contrabandă în valoare de peste 2,2 milioane lei, descoperite de Garda de Coastă

Mărfuri de contrabandă în valoare de peste 2,2 milioane lei, descoperite de Garda de Coastă

14 Noi 2019   •   12:28
Mărfuri de contrabandă în valoare de peste 2,2 milioane lei, descoperite de Garda de Coastă

Poliţiştii Grupului de Nave Mangalia, împreună cu lucrătorii Biroului Vamal de Frontieră, au descoperit într-un autocamion venit din Turcia, bunuri în valoare de peste 2.200.000 de lei, nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute, informează Garda de Coastă.

Conform sursei citate, în urma controlului efectuat asupra autocamionului care transporta marfă pentru o societate comercială din judeţului Prahova, au fost descoperite 26.023 articole vestimentare nedeclarate şi 1.909 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi de marochinărie susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

"Bunurile nedeclarate şi cele susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 2.233.000 de lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali", informează Garda de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mărfuri de contrabandă