x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Masca de protecție va fi obligatorie în mai multe zone din București

Masca de protecție va fi obligatorie în mai multe zone din București

03 Aug 2020   •   17:39
Masca de protecție va fi obligatorie în mai multe zone din București
Sursa foto: Lucian Alecu

Masca de protecție va fi obligatorie, în București, în piețe, gări și stațiile de autobuz și tramvai, aflate în spațiul deschis. Decizia a fost luată, potrivit Antena 3, în ședința CMSU.

Masca a devenit obligatorie și în Centrul Vechi al Capitalei. 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi, măsura despre care viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, spunea că a fost solicitată de mult timp.


"S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre", a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Stancu-Ţipişcă a menţionat că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Amenda pentru cei care nu respectă purtarea măștii este cuprinsă între 500 și 2.500 lei.

 

 

×