x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Medic de la Spitalul Penitenciar Dej, confirmat cu COVID-19. A fost declanșată ancheta epidemiologică

Medic de la Spitalul Penitenciar Dej, confirmat cu COVID-19. A fost declanșată ancheta epidemiologică

09 Apr 2020   •   10:51
Medic de la Spitalul Penitenciar Dej, confirmat cu COVID-19. A fost declanșată ancheta epidemiologică

Un medic de la Spitalul Penitenciar Dej a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus și internat în spital la Cluj-Napoca, fiind declanșată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili contacții acestuia, printre care sunt și deținuți.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că personalul medical al spitalului și pacienții ar putea fi testați, pentru siguranță.

„Este un medic confirmat pozitiv la o unitate medicală din Dej care e acum internat în spital la Cluj-Napoca. Este în desfășurare o anchetă epidemiologică și, probabil, vom testa tot ce este acolo pentru siguranță. Medicul respectiv a intrat în contact doar cu doi deținuți, având mască de protecție și mănuși”, a spus Abrudean.

Surse medicale au declarat la rândul lor corespondentului MEDIAFAX că medicul confirmat pozitiv, o femeie, este cardiolog la Spitalul Penitenciar Dej, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică ar fi fost de gardă la spital, unde a intrat în contact cu cadrele medicale ale unității, dar și cu deținuți.

Se pare ca medicul ar fi fost în zona Reteag, din județul Bistrița Năsăud, unde sunt confirmate multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: medic Covid-19 penitenciar