x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Medic fals în Spitalul Judeţean Ilfov

Medic fals în Spitalul Judeţean Ilfov

de Monica Cosac    |    13 Feb 2019   •   09:51
Medic fals în Spitalul Judeţean Ilfov

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor depune plângere penală pe numele Ralucăi Bârsan - o femeie de 30 de ani, care, timp de 10 ani, a profesat ca medic rezident voluntar într-o unitate medicală de stat: Spitalul Județean de Urgenţă (SJU) Ilfov.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, ieri, că femeia are o diplomă de studii falsificată, precizând că inclusiv contract de voluntariat încheiat de SJU Ilfov cu falsul medic este ilegal. „Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este, de asemenea, falsă”, a declarat Pintea.

„Din anul 2014, statului voluntariatului în România s-a schimbat: Nicio instituție publică nu poate încheia contracte de voluntariat direct cu aceste instituții. Am în față contractul de semnat de doamna Bârsan cu Spitalul din Ilfov, semnat de un consilier juridic”, a mai precizat Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătăţii unităţile medicale private sau de stat care au greşit în ce priveşte asistenţa medicală acordată populaţiei vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. 

„S-a întâmplat cu complicitatea cuiva din spital, care cunoștea acest caz”, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

×