x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mehedinţi: Administratorul special al RAAN şi-a dat demisia

Mehedinţi: Administratorul special al RAAN şi-a dat demisia

18 Feb 2016   •   21:41
Mehedinţi: Administratorul special al RAAN şi-a dat demisia

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), Ion Sârbulescu, şi-a dat joi demisia din funcţie.

El şi-a motivat decizia arătând că autorităţi abilitate ale statului au tergiversat, printre altele, înfiinţarea unei unităţi de management a apei grele, stocul rezervă de stat aflat în custodia sucursalei Romag-Prod, preluarea cantităţii de apă grea proprietatea RAAN şi clarificarea situaţiei celor 250 de angajaţi care urmează să fie disponibilizaţi începând din trimestrul II al acestui an.

"O altă cauză pentru care mi-am înaintat demisia se referă la întârzierea factorilor de răspundere în a se pronunţa asupra neachitării drepturilor salariale ale celor 1.525 de salariaţi trimişi în şomaj la sfârşitul anului 2015", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Sârbulescu.

În context, Sârbulescu a mai afirmat că decizia sa a fost grăbită de absenţa unor măsuri concrete în direcţia asigurării siguranţei protecţiei mediului şi protecţiei sociale pe platformele industriale ale RAAN - Romag Prod şi Romag Termo.

Ion Sârbulescu a fost numit administrator special al RAAN prin ordinul Ministerului Energiei nr. 103 din 6 noiembrie 2015. El a mai ocupat funcţia de preşedinte director general al RAAN în perioada 2005-2007. AGERPRES

×