x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mehedinţi: Localităţi poluate cu cenuşă de la depozitul de şlam al Termocentralei Romag-Termo a RAAN

Mehedinţi: Localităţi poluate cu cenuşă de la depozitul de şlam al Termocentralei Romag-Termo a RAAN

17 Iun 2017   •   18:50
Mehedinţi: Localităţi poluate cu cenuşă de la depozitul de şlam al Termocentralei Romag-Termo a RAAN

Cinci localităţi au fost poluate, sâmbătă, cu cenuşa de la depozitul de şlam al Termocentralei Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), din cauza intensificării vântului - 70 kilometri/oră. 

5.000 de locuitori din localităţile Dudaşu, Piatra Albă, Cerneţi, Valea Copcii şi Dedoviţa, amplasate într-un perimetru de patru kilometrii pătraţi în vecinătatea haldei de zgură şi cenuşă, sunt afectaţi, a declarat pentru AGERPRES primarul interimar al comunei Şimian, Vasile Gioară. 

"Această situaţie se datorează faptului că administratorul judiciar Euro Insol al RAAN nu desfăşoară activităţi de umezire a suprafeţei de peste 50 hectare a depozitului în care s-a transportat şlamul termocentralei. Noi am sesizat autorităţile de mediu asupra faptului că praful de cenuşă poluează zona, dar nu se ia nici o măsură", a explicat Gioară, adăugând că cenuşa pune în pericol sănătatea oamenilor şi a animalelor, distruge fermele de legume şi livezile, otrăveşte fântânile. 

×