x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Metrorex le promite elevilor şi studenţilor abonamente reduse în toate staţiile de metrou

Metrorex le promite elevilor şi studenţilor abonamente reduse în toate staţiile de metrou

22 Feb 2016   •   17:30
Metrorex le promite elevilor şi studenţilor abonamente reduse în toate staţiile de metrou
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) şi Consiliul Municipial al Elevilor București (CMEB) au solicitat Metrorex să acorde elevilor și studenților posibilitatea de a achiziționa abonamente cu tarif redus 50% de la toate casieriile Metrorex, inclusiv în perioada vacanțelor școlare, în condițiile în care, în prezent, acest lucru este posibil în doar 20% dintre stații, informează b365.ro.

Potrivit Asociaţiei, în aceste condiţii, casieriile pentru studenţi sunt aproape permanent suprapopulate, elevii şi studenţii fiind nevoiţi să aştepte foarte mult timp la cozi.

Iată cum a răspuns Metrorex:

„Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu nr. M.01/736/15.01.2016, vă comunicăm următoarele:

Cozile de la casele speciale se formează după vacanţă, când numărul celor care solicită abonamente cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi este mai mare. Pentru a evita acest lucru, s-a dispus prelungirea programului de lucru (astfel încât să acopere fiecare zi lucrătoare a săptămânii de dimineaţă până seara) precum şi dublarea numărului de persoane care să lucreze la casele speciale (pe această perioadă). Deoarece  starea de aglomeraţie durează numai pentru o periodă de timp (câteva zile în general) nu se justifică deschiderea altor case speciale care ar determina costuri suplimentare. Este important de menţionat că un număr mare de călători preferă staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 pentru cumpărarea abonamentelor la preţ redus, în timp ce la celelalte puncte de lucru existente sunt prea puţine persoane. De altfel, în timpul şcolii la aceste puncte de lucru se vinde aproximativ 45% din numărul total de abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi.Pentru reorientarea călătorilor către alte casierii, s-a suplimentat numărul de afişe cu locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi (unele au fost lipite chiar pe pereţi şi pe coloanele din staţii în ideea de a fi cât mai vizibile) şi s-au transmis mesaje prin instalaţia de sonorizare a staţiei în acest sens.Amintim, totodată, că în toate staţiile de metrou atât la cabinele de acces, cât şi la casierii există afişe informative, care aduc la cunoştinţa călătorilor date referitoare la locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi, precum şi programul acestora, respectiv:

    St. Piaţa Romană L-V 7:00 – 20:00
    St. Universităţii L-V 10:30 – 17:00
    St. Eroilor L-V 7:00 – 13:30
    St. Politehnica L-V 13:30 – 20:00
    St. Gara de Nord 1 L-V 07:00 – 20:00
    St. Piaţa Unirii 1 L-V 7:00 – 20:00; S 10:30 – 17:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor    şcolare)
    St. Piaţa Unirii 2 L-V 7:00 – 20:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor şcolare)
    St. Grozăveşti L-V 10:30 – 17:00
    St. Nicolae Grigorescu 1 L,Mi, V 07:00 – 13:30, Ma, J 13:30-20:00
    St. Apărătorii Patriei L, Mi, V 07:00 – 13:30 , Ma, J 13:30-20:00

    Un alt aspect important de menţionat este faptul că, odată cu modernizarea sistemului de taxare, modernizare ce se va desfăşura în decursul acestui an, abonamentele cu reducere 50% pentru elevi/studenţi se vor putea achiziţiona de la oricare dintre casieriile existente în reţeaua de metrou. Actualul sistem de taxare nu permite eliberarea abonamentelor cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi în toate staţiile de metrou."

×
Subiecte în articol: metrorex abonamente metrou staţii