x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Migranţi din Siria şi Irak au fost prinşi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

Migranţi din Siria şi Irak au fost prinşi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

14 Ian 2019   •   13:03
Migranţi din Siria şi Irak au fost prinşi ascunşi într-un TIR la Vama Nădlac

Un număr de 23 de migranţi din Irak şi Siria a fost descoperiţi în timp ce se ascundeau într-un TIR şi un microbuz, în noaptea de duminică spre luni, încercând astfel să iasă ilegal din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, arată un comunicat transmis luni AGERPRES.
Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au verificat, alături de colegii de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, un TIR înmatriculat în Turcia, care urma să iasă din ţară şi care era condus de un cetăţean turc în vârstă de 34 de ani. Potrivit documentelor de însoţire, automarfarul transporta gumă de mestecat din Turcia pentru o firmă din Cehia.
Potrivit comunicatului Poliţiei de Frontieră Arad, în unei analize de risc, remorca a fost verificată, în interior fiind descoperiţi ascunşi zece bărbaţi.
"Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră", precizează comunicatul menţionat.
O oră mai târziu, tot la PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean leton, de 44 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Marea Britanie. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au făcut verificări, fiind descoperite ascunse, într-un spaţiu special amenajat în microbuz, treisprezece persoane. Acestea au fost duse, pentru cercetări, la sediul punctului de trecere a frontierei, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetăţeni irakieni şi un cetăţean sirian. De asemenea, s-a mai stabilit că din grup făceau parte opt bărbaţi, trei femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar copiii au 13 şi 15 ani, toţi solicitanţi de azil.
În ambele cazuri se efectuează cercetări pentru trafic de migranţi, pentru cei doi şoferi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

AGERPRES

×