x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mureş: Patronul unei firme de amanet, reţinut pentru operaţiuni ilegale cu maşini amanetate

Mureş: Patronul unei firme de amanet, reţinut pentru operaţiuni ilegale cu maşini amanetate

23 Sep 2016   •   12:15
Mureş: Patronul unei firme de amanet, reţinut pentru operaţiuni ilegale cu maşini amanetate

Patronul unei firme de amanet din Târgu Mureş a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în urma unor percheziţii efectuate într-un dosar de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, pentru operaţiuni ilegale cu maşini amanetate. 

'Din cercetări a reieşit că cel în cauză, în calitate de reprezentant legal al firmei de amanet, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile documentele de achiziţie ale mai multor autovehicule preluate în sistem de amanet şi ar fi întocmit pentru acestea acte de vânzare - cumpărare ca şi persoană fizică. Documentele de achiziţie ar fi facilitat sustragerea de la plata taxelor către administraţia financiară, în urma valorificării bunurilor. Cu ocazia percheziţiilor (efectuate joi n.r.) au fost ridicaţi 7.000 de lei şi 1.650 de euro, înscrisuri (contracte de amanet şi de vânzare - cumpărare), un laptop, un pistol cu bile, un pistol cu aer comprimat şi două plăcuţe de confecţionat ştampile cu literele din matriţe', se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii vineri de IPJ Mureş. 

Faţă de administratorul firmei de amanet, în vârstă de 28 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

IPJ Mureş a precizat că în cauză au fost audiate 12 persoane, iar cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş. AGERPRES

×