x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mureş: Un bărbat a căzut de pe casă, la Cuci, în timp ce încerca să repare acoperişul distrus de tornadă

Mureş: Un bărbat a căzut de pe casă, la Cuci, în timp ce încerca să repare acoperişul distrus de tornadă

20 Iun 2016   •   16:14
Mureş: Un bărbat a căzut de pe casă, la Cuci, în timp ce încerca să repare acoperişul distrus de tornadă

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Cuci a căzut de pe casă, luni după amiază, în timp ce încerca să repare acoperişul distrus de tornada care a afectat duminică seara satele Cuci şi Dătăşeni.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, colonel Dorin Oltean, a declarat luni, pentru AGERPRES, că persoana respectivă a fost transportată la UPU SMURD şi că în urma acestui accident s-a făcut un instructaj riguros de protecţia muncii tuturor militarilor care intervin în zonă pentru ajutarea populaţiei afectate.

Potrivit ISU Mureş, în zonele afectate din Cuci şi Dătăşeni intervin peste 70 de pompieri, 10 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Mureş, 3 din cadrul IJJ Mureş, 8 poliţişti din cadrul IPJ Mureş, voluntari şi reprezentanţi ai instituţiilor cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă, pentru remedierea situaţiilor din teren.

În urma unei tornade care a avut o rază de circa un kilometru, în localităţile Cuci şi Dătăşeni au fost afectate 347 acoperişuri ale caselor, după ultimele estimări. În Cuci au fost afectate 197 de acoperişuri ale caselor şi blocului de locuinţe (iniţial a fost vorba despre 157 de case), 7 acoperişuri au fost distruse, iar turlele bisericilor din sat au fost avariate din cauza vântului. În localitatea Dătăşeni 150 de acoperişuri au fost parţial afectate, 5 acoperişuri au fost distruse şi mai mulţi stâlpi de electricitate au fost doborâţi.

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat pentru AGERPRES că la această oră mai sunt 12 localităţi fără curent electric, circa 2.925 consumatori, fiind încă probleme la 37 de puncte de transformare.

'Sunt pe drum două generatoare de mare putere pentru satul Cuci şi Dătăşeni. Până sosesc cele două generatoare, cei de la Electrica vor verifica locuinţele afectate pentru a se vedea dacă acestea vor putea fi alimentate cu energie electrică în siguranţă pentru a nu se produce scurt circuit sau electrocutarea cuiva. Am avut o serie de avarii foarte grave la reţeaua electrică: Avarii Transelectrica - 5 stâlpi 220 Kv, 6 de înaltă tensiune 400 Kv, la Electrica avem 47 stâlpi de medie tensiune şi 5 de înaltă tensiune, la Electrica Transilvania Nord avem 7 stâlpi afectaţi', a spus Lucian Goga.

ISU Mureş a anunţat că până acum s-a reuşit remedierea acoperişurilor la 10 case, la 14 se intervine şi în 18 cazuri a fost nevoie de tăierea copacilor pentru evitarea accidentelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tornada in cuci