x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Neamţ: Trei angajaţi ai unei firme, rătăciţi în masivul Ceahlău, recuperaţi de salvamontişti în cursul nopţii

Neamţ: Trei angajaţi ai unei firme, rătăciţi în masivul Ceahlău, recuperaţi de salvamontişti în cursul nopţii

10 Dec 2018   •   08:19
Neamţ: Trei angajaţi ai unei firme, rătăciţi în masivul Ceahlău, recuperaţi de salvamontişti în cursul nopţii

Trei persoane care s-au rătăcit în masivul Ceahlău, la peste 1.200 de metri altitudine, au fost recuperate, în cursul nopţii, de către salvamontişti, acţiunea fiind una extrem de dificilă din cauza întunericului, a animalelor sălbatice şi a temperaturilor negative. 


Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Neamţ, cele trei persoane erau angajaţi ai unei firme şi urcaseră în zona vârfului Toaca, unde au avut de rezolvat o avarie la o linie electrică. Întunericul i-a prins pe drumul de întoarcere către staţiunea Durău fără a mai avea baterii la lanternele frontale cu care erau dotaţi şi, astfel, s-au rătăcit.

"În jurul cotei 1.250 au pierdut traseul care-i ducea în staţiunea Durău şi au deviat pe un traseu care duce la cascada Duruitoarea. Când şi-au dat seama că nu se mai pot orienta, şi după o zi de muncă la altitudine, efectele epuizării fizice au început să apară, au luat decizia corectă şi au sunat la 112", au precizat salvamontiştii.

Echipa de intervenţie i-a găsit în zona "Poiana lui Nican", de unde au fost coborâţi cu tot cu echipament în staţiunea Durău, după o acţiune care a durat trei ore şi care s-a încheiat la miezul nopţii. AGERPRES

 

Sursa foto: Salvamont NEAMT / Facebook

×