x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Constantinescu a suferit o intervenție chirugicală la Spitalul Județean Constanța

Nicușor Constantinescu a suferit o intervenție chirugicală la Spitalul Județean Constanța

20 Mai 2016   •   15:22
Nicușor Constantinescu a suferit o intervenție chirugicală la Spitalul Județean Constanța

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost operat în cursul zilei de joi, 19 mai, iar acum este internat la Secția de Urologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a delcarat medicului Mihnea Avram, citat de replicaonline.ro.

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța, a cerut arestarea lui Constantinescu pentru că ”inculpatul a încălcat în mod repetat una din obligaţiile legale impuse prin Încheierea din 5.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanţa, hotărâre prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat”. Magistrații Curții de Apel Constanța vor decide astazi dacă Nicușor Constantinescu va ajunge după gratii.

În referatul de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive se spune că ”de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu, cu rea credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deşi inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse „probleme personale ”. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei”, mai precizează procurorii DNA.

×