x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan îi cere Gabrielei Firea publicare listei cu persoanele care beneficiază de locuințe sociale

Nicușor Dan îi cere Gabrielei Firea publicare listei cu persoanele care beneficiază de locuințe sociale

03 Mai 2018   •   15:37
Nicușor Dan îi cere Gabrielei Firea publicare listei cu persoanele care beneficiază de locuințe sociale

Deputatul independent Nicuşor Dan îi solicită primarului general Gabriela Firea ca, înainte să supună votului proiectul privind locuinţele de serviciu pentru cadre medicale, să facă publice listele cu persoanele care ocupă în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei Municipiului Bucureşti. 

"Această hotărâre poate fi apreciată ca o iniţiativă bună, în contextul în care ne confruntăm cu plecări masive ale medicilor şi asistentelor din ţară. Casele nu vor rezolva însă fenomenul migraţiei medicilor şi asistentelor, veţi constata şi dumneavoastră acest lucru, pentru că medicii reclamă în primul rând condiţiile din spitale, lipsa materialelor sanitare şi nu prea vorbesc despre propriile spaţii locative atunci când îşi arată public nemulţumirea şi decid să părăsească ţara sau sistemul sanitar de stat. Doamnă primar general, înainte de a supune votului această hotărâre, vă solicit să faceţi publice listele cu persoanele care locuiesc în prezent în locuinţele sociale ale Primăriei, suprafaţa închiriată de fiecare, de când locuiesc acolo, ce chirie plătesc, precum şi ultima dată când s-a verificat dacă îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de aceste locuinţe", arată deputatul independent, într-o scrisoare deschisă adresată edilului general. 

Nicuşor Dan spune că va veni personal la şedinţa CGMB de vineri pentru a cere aceste liste, deoarece bucureştenii au dreptul să fie informaţi despre modul în care Primăria Generală cheltuie banul public. 

"Înainte de a aloca o sumă importantă din banii bucureştenilor este bine ca, în numele transparenţei promise de dvs la preluarea mandatului, să ştim pentru cine subvenţionează locuitorii Capitalei chiriile. Poate sunt surprize, poate sunt oameni care nu au nevoie de acest ajutor din partea Primăriei, aşa cum au fost cazuri prezentate în trecut de presă, şi atunci ar fi firesc ca aceste locuinţe să fie oferite medicilor şi asistentelor care au nevoie de ele. E important ca Primăria Generală să fie transparentă şi să ofere toate informaţiile, mai ales atunci când vine vorba de modul în care sunt cheltuiţi banii bucureştenilor. Cetăţenii au nevoie de parcări, de străzi mai bune, de un transport comun civilizat şi de aceea orice ban economisit şi cheltuit cu folos, în beneficiul bucureştenilor, este foarte important", a subliniat Nicuşor Dan. 

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri figurează un proiect de hotărâre în baza căruia cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele aflate în administrarea CGMB ar urma să beneficieze de locuinţe de serviciu. 

"Se aprobă demararea procedurilor de identificare şi negociere, în scopul achiziţionării de unităţi locative cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti", prevede proiectul. 

Conform unei adrese transmise Primăriei Generale de către ASSMB, solicitările unităţilor sanitare privind necesarul de locuinţe totalizează un număr de 406 apartamente şi 94 de garsoniere. AGERPRES

×