x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Număr record de ghizi turistici la Palatul Parlamentului

Număr record de ghizi turistici la Palatul Parlamentului

07 Mar 2017   •   11:20
Număr record de ghizi turistici la Palatul Parlamentului

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi-a dat avizul pentru angajarea a 17 ghizi la Palatul Parlamentului, alături de alţi cinci care deja figurează în organigramă, a anunţat, marţi, secretarul Camerei Ioana Bran. 

"În cadrul Biroului permanent de astăzi (marţi - n.r.) a fost solicitat avizul pentru modificarea anexei structurii organizatorice a serviciilor Camerei Deputaţilor şi modificarea anexei statului de funcţii al serviciilor Camerei Deputaţilor. Aceste modificări vor fi aprobate de plenul Camerei cu avizul Biroului permanent. În perioada 2012-2016, aproximativ un milion de turişti au vizitat Palatul Parlamentului prin compartimentul 'vizite'. Până în prezent, serviciile de ghidaj al turiştilor au fost organizate şi asigurate de un număr de aproximativ 50 de ghizi colaboratori externi. Se va introduce în statul de funcţii al Centrului Internaţional de Conferinţe 22 de ghizi prin reorganizarea unor posturi deja existente, în final fiind vorba de un număr de 17 posturi noi. Practic, se va ajunge de la 110 angajaţi la 127", a declarat Bran după şedinţa Biroului permanent al Camerei. 

Ea a adăugat că modificările propuse vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al activităţii proprii şi se încadrează în prevederile bugetare deja aprobate în anul 2017. 

"Activităţile de vizitare a Palatului Parlamentului se vor relua, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, nu la capacitate maximă, pentru că nu se vor putea finaliza concursurile pentru angajare, se vor face cu personalul care este deja existent în cadrul Camerei. Ghizii vor fi angajaţi part time", a precizat secretarul Camerei, citează Agerpres.

×
Subiecte în articol: ghid turistic palatul parlamentului