x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Numărul gospodăriilor inundate din Vatra Dornei crește

Numărul gospodăriilor inundate din Vatra Dornei crește

05 Feb 2017   •   11:15
Numărul gospodăriilor inundate din Vatra Dornei crește
Sursa foto: Ben de Lisle

Numărul gospodăriilor afectate de inundaţii la Vatra Dornei a crescut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii militari fiind solicitaţi să intervină cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei şi ridicarea unor diguri cu saci de nisip, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. 

Potrivit acestuia, au fost înregistrate creşteri rapide ale debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa, iar temperatura crescută a favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albii. 

Apa revărsată din albia râurilor a afectat 18 case, 33 de anexe şi 18 curţi, a precizat Alin Găleată. Sâmbătă seara bilanţul era şapte case, două anexe şi 12 curţi, iar patru turişti fuseseră evacuaţi dintr-o pensiune aflată în pericol de a fi inundată, a adăugat el. 

''De la primele semne de creştere a debitelor, la nivelul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei s-au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie şi a fost crescută capacitatea operaţională prin chemarea la serviciu a militarilor aflaţi în tura liberă (...) Au fost informaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi toate primăriile din zona ameninţată cu privire la pericolul producerii de inundaţii, urmând ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Echipaje ale lucrătorilor SGA, ale pompierilor militari şi ale poliţiştilor au monitorizat permanent zonele'', potrivit unui comunicat ISU Suceava citat de Agerpres

De asemenea, la faţa locului au intervenit lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, voluntari ai comunei Dorna Candrenilor, cu utilajele necesare. 

În cursul zilei de duminică, prefectul Constantin Harasim a cerut ca o echipă pirotehnică a ISU Suceava să se deplaseze la Vatra Dornei pentru a interveni cu material exploziv asupra unui pod de gheaţă de pe râul Bistriţa.

×
Subiecte în articol: inundatii vatra dornei