x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Numărul infectărilor cu COVID-19 crește în Harghita. 27 de bolnavi internați în ultimele două zile

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește în Harghita. 27 de bolnavi internați în ultimele două zile

16 Mai 2020   •   14:41
Numărul infectărilor cu COVID-19 crește în Harghita. 27 de bolnavi internați în ultimele două zile

27 de bolnavi confirmaţi cu virusul COVID-19 sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, alte şapte persoane fiind suspecte de infectare.
Conducerea spitalului face apel la respectarea regulilor de prevenție, întrucât numărul pacienţilor a crescut în ultimele două zile.

"De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secţia spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 se umple cu pacienţi în ritm alarmant. Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situaţiei de urgenţă a fost să nu avem foarte mulţi pacienţi dintr-o dată în sistemul de îngrijiri, situaţia actuală ne ameninţă cu aceasta", a declarat dr. Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Conducerea spitalului face apel la locuitori să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie, distanţarea socială, purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite, să nu organizeze şi să nu participe la evenimente cu multe persoane.

"Suntem responsabili unii pentru alţii, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare şi să ne comportăm în aşa fel cu toţii. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate", a mai spus dr. Konrad Judit.

În spitalul din Miercurea Ciuc nu se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în stare gravă.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus din Harghita a ajuns la 54, în timp ce vineri erau confirmate 36 de cazuri de COVID-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus miercurea ciuc