x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O asistentă din Brașov a murit din cauza rujeolei

O asistentă din Brașov a murit din cauza rujeolei

20 Oct 2017   •   16:11
O asistentă din Brașov a murit din cauza rujeolei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

O femeie în vîrstă de 39 de ani, asistență medicală la Spitalul de Copii din Brașov. a murit din cauza rujeolei, decesul fiind cel de-al 35-lea, înregistrat de la începutul anului.

Femeia a murit la Spitalul Militar din Brașov, fiind confirmat decesul din cauza rujeolei. Purtătorul de cuvînt al Spitalului de Copii din Brașov, Marcel Albean, a declarat pentru Libertatea că asistenta medicală nu a mai venit de două luni la spital, unde a lucrat doar două sptămîni, pentru că apoi s-a îmbolnăvit și a intrat în comă.

La un an de la declanșarea epidemiei de rujeolă, numărul celor care s-au îmbolnăvit de rujeolă a ajuns la 9.670, dintre care 35 de decese.

Dintre cele 35 de decese, 9 au fost înregistrate în judeţul Timiş, 7 în Dolj, 6 în Arad, 3 în Caraş-Severin și câte unu în Bucureşti, Bihor, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş. Ultimul deces a fost înregistrat în județul Brașov.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Sursa: monitorulexpres.ro

×
Subiecte în articol: rujeola