x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O greşeală "marca Dorel" a dus la betonarea unei conducte de canalizare în Râmnicu Vâlcea

O greşeală "marca Dorel" a dus la betonarea unei conducte de canalizare în Râmnicu Vâlcea

05 Iul 2016   •   17:53
O greşeală "marca Dorel" a dus la betonarea unei conducte de canalizare în Râmnicu Vâlcea
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

O greşeală "marca Dorel" a fost făcută la construcţia Pasajului Tudor Vlaidimirescu, când s-a reuşit betonarea ţevii de canalizare pe o distanţă de 9 metri.

Conform primarului interimar al Râmnicului, Eusebiu Veţeleanu, această greşeală a dus, în urmă cu o săptămână, la producerea unor masive inundaţii în zona gării din municipiu, "ceea ce niciodată nu s-a mai întâmplat".

"Acum o săptămână, în zona Şcolii Generale Numărul 5 şi pe bulevardul Tudor Vladimirescu apa ajunsese la o jumătate de metru, perturbând tot traficul în zonă, atât rutier cât şi feroviar. Aşa ceva nu se mai întâmplase niciodată, se ştia că sistemul de colectare al apelor pluviale de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu este unul bun şi care a făcut faţă întotdeauna. Am făcut cu cei de la APAVIL cercetări şi am găsit dandanaua, marca Dorel, să-i spunem", a declarat Veţeleanu.

Astfel, în urmă cu un an, atunci când s-a săpat pentru pilonii Pasajului Tudor Vladimirescu, la unul dintre aceştia a fost atinsă şi fisurată conducta de colectare a apelor pluviale. Ulterior, când s-a turnat fundaţia acestui pilon, cimentul a pătruns prin fisură şi "a betonat, pe o lungime de 9 metri, tot diametrul de 1.600 de mm al conductei".

"Mă gândesc că cineva s-a întrebat de ce la ceilalţi piloni au intrat 21 metri cubi de cimentat iar la acesta peste 30. În fine, acum ne-am apucat de reparaţii. Trebuie evident săpat şi scoasă conducta betonată şi înlocuită. Evident că avem un blocaj pe strada care trece pe sub pasaj. Dar asta e, când un astfel de proiect se face în 9 zile", a mai spus primarul interimar.

De altfel, Pasajul Tudor Vladimirescu a rămas celebru nefiind prevăzut cu trotuare pentru pietoni iar realizarea lui a complicat traficul în zona gării, neavând artere de legătură cu zonele de sud şi nord ale municipiului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: conducta betonata