x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O maimuță a evadat de la grădina zoologică din Piatra-Neamț

O maimuță a evadat de la grădina zoologică din Piatra-Neamț

14 Apr 2018   •   16:23
O maimuță a evadat de la grădina zoologică din Piatra-Neamț

O maimuţă din specia macac a evadat, sâmbătă, din grădina zoologică din Piatra-Neamţ şi s-a refugiat pe o casă situată în apropiere. 

Primarul Dragoş Chitic a declarat, pentru AGERPRES, că maimuţa a reuşit să fugă din neglijenţa angajaţilor, în timp ce încercau să o transfere dintr-un ţarc în altul. 

"Am discutat cu administratorul grădinii zoologice şi mi-a spus că avea doi macaci şi a mai achiziţionat doi de la Suceava. Astăzi erau programate pentru control, după ce au stat în carantină. În momentul transferului, una dintre ele a scăpat şi s-a urcat pe o casă vecină", a precizat Chitic. 

Edilul a adăugat că proprietarii casei pe care s-a refugiat maimuţa au sunat la 112, iar la faţa locului au venit mai multe echipaje ale ISU şi Jandarmeriei. 

Cu timpul s-au adunat şi mulţi curioşi, iar agitaţia a speriat şi mai tare maimuţa. 

Primarul Dragoş Chitic a precizat că urmează ca la faţa locului să vină şi un medic veterinar care are armă pentru tranchilizare şi permis în acest sens. 

"Nu e chiar simplu de prins o maimuţă, am înţeles că la Târgu Mureş a durat trei săptămâni să prindă o maimuţă evadată. Maimuţa de la Piatra-Neamţ care a evadat nu este un pericol pentru oameni. Situaţia poate fi amuzantă la prima vedere, dar o tratăm cu toată seriozitatea", a spus el. 

Potrivit lui Chitic, luni va fi analizat contractul pe care îl are Primăria cu firma care a câştigat licitaţia privind administrarea grădinii zoologice şi vor fi luate măsurile care se impun.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gradina zoologica maimuta piatra-neamt