x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O maşină urmărită de poliţişti a fost implicată într-un accident soldat cu decesul unui tânăr

O maşină urmărită de poliţişti a fost implicată într-un accident soldat cu decesul unui tânăr

28 Ian 2018   •   12:00
O maşină urmărită de poliţişti a fost implicată într-un accident soldat cu decesul unui tânăr

 Un tânăr a decedat sâmbătă noaptea, în urma unui accident de circulaţie în Tihău, după ce şoferul maşinii în care acesta se afla a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat, în timp ce era urmărit de poliţişti.

Bărbatul de 33 de ani, aflat la volanul autoturismului, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, la ora 1,20, pe DN 1G, în localitatea Tihău, un bărbat de 33 de ani, din Sânmihaiu Almaşului, conducea autoturismul pe direcţia Bălan-Jibou. Într-o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. În urma accidentului, pasagerul de pe locul din dreapta faţă, un adolescent de 18 ani, a fost rănit grav. Victima a fost transportată la spital pentru investigaţii, iar la scurt timp a decedat", a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea.

Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Maria Cristea a adăugat faptul că, anterior producerii accidentului, autoturismului i-a fost făcut semnal regulamentar de oprire în localitatea Gâlgău Almaşului, de către un echipaj de la siguranţă publică, aflat în patrulare. Şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, echipajul pornind în urmărirea acestuia. La momentul producerii accidentului, maşina era încă urmărită de echipajul de Poliţie.

"Şoferului maşinii i se va întocmi dosar penal ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice", a precizat sursa citată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: masina urmarita politie accident moarte tanar