x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O pacientă cu o formaţiune tumorală gigant, de 1,5 kilograme, operată cu succes la Spitalul Judeţean Baia Mare

O pacientă cu o formaţiune tumorală gigant, de 1,5 kilograme, operată cu succes la Spitalul Judeţean Baia Mare

26 Mar 2019   •   16:09
O pacientă cu o formaţiune tumorală gigant, de 1,5 kilograme, operată cu succes la Spitalul Judeţean Baia Mare

Medicii Secţiei chirurgie toracică a Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare au operat cu succes o pacientă având o formaţiune tumorală gigant intratoracică dreapta, în greutate de 1,5 kilograme, a informat, marţi, unitatea medicală.

"Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din judeţul Satu Mare, care a fost trimisă în Secţia de chirurgie toracică pentru o formaţiune tumorală intratoracică dreapta. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubaţie selectivă. (...) Intraoperator, am identificat o formaţiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică. Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan - medic primar chirurgie toracică, am reuşit excizia acestei formaţiuni în totalitate", a menţionat medicul primar în chirurgie toracică, dr. Petruţ Giuliano, pe pagina de Facebook a SJU.

Conform aceleiaşi surse, complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formaţiunii tumorale - aceasta având un diametru de aproximativ 25 de centimetri şi o greutate de 1.500 grame, dar şi a numeroaselor vase de neoformaţie intra şi peritumorale.

Evoluţia postoperatorie a fost favorabila, pacienta fiind supravegheată în Secţia de chirurgie toracică, reiese din postarea SJU Baia Mare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: femeie tumoare Baia Mare