x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O pârtie schi de 800 de metri va fi deschisă, în noiembrie, la Vârful lui Roman

O pârtie schi de 800 de metri va fi deschisă, în noiembrie, la Vârful lui Roman

19 Oct 2018   •   15:35
O pârtie schi de 800 de metri va fi deschisă, în noiembrie, la Vârful lui Roman

O nouă staţiune de iarnă va fi deschisă în judeţul Vâlcea, prin inaugurarea, în noiembrie, a uneia din cele şase pârtii de schi care se construiesc la Vârful lui Roman, a declarat, primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu. 

Edilul a dat asigurări că s-au făcut deja toate amenajările necesare, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia aici de îndată ce vreme o va permite. 

"Lucrarea este în faza finală. Au fost instalate toate sistemele care deservesc pârtia - tunurile de zăpadă, teleschiul, instalaţiile electrice etc. S-au amenajat şi spaţiile pentru toaletele publice, pentru servirea băuturilor calde şi pentru mâncare. S-au făcut, de asemenea, lucrările de amenajare a drumului de acces, astfel că, la iarnă, se va putea circula fără probleme. Aşteptăm doar să dea frigul şi pârtia va fi pusă în funcţiune", a precizat Sărdărescu. 

Lucrare este realizată de un investitor privat, care şi-a propus ca, în următorii cinci ani, să construiască, pe culmile Munţilor Căpăţânii, o nouă staţiune de iarnă, cu şase pârtii de schi şi un complex turistic cu două hoteluri şi un restaurant, toate de 5 stele. 

Prima pârtie are o lungime de 800 metri şi se află la cota 1.600 metri, celelalte cinci pârtii urmând să fie construite până la cota 2.100 metri. 

Vârful lui Roman se află în Munţii Căpăţânii, la 14 kilometri de oraşul Horezu, foarte aproape de celebrul sat al olarilor horezeni, şi la aproximativ 60 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Zona s-a dezvoltat în ultimii 10 ani, fiind construite zeci de pensiuni şi case de vacanţă. 

În Vâlcea mai există un domeniul schiabil, cel de la Obârşia Lotrului, care s-a deschis în 2012. AGERPRES

×
Subiecte în articol: partie schi