x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale OMOR CA-N FILME: A dat foc la o vilă pentru a ascunde o crimă

OMOR CA-N FILME: A dat foc la o vilă pentru a ascunde o crimă

15 Sep 2015   •   12:18
OMOR CA-N FILME: A dat foc la o vilă pentru a ascunde o crimă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Un furt din locuinţă s-a sfârşit tragic pentru proprietara unei vile din comuna braşoveană Măieruş. Hoţul, înarmat cu un topor, a fost surprins de stăpâna casei în timp ce încerca să fure mai multe bunuri. Apariţia gazdei nu l-a descurajat pe musafirul nepoftit, ci, dimpotrivă, l-a determinat să comită o crimă cu sânge rece, după care să-şi ducă planul de a fura din locuinţă până la capăt. Ca să-şi ascundă urmele, hoţul criminal a dat foc casei şi şi-a lăsat victima să piară în incendiul provocat, potrivit Buna ZIua Brasov.

Victima, o femeie de 84 de ani, care muncise în Germania şi se bucura de renumele că ar fi bogată, a stat moartă trei zile în casă, până când vecinii s-au sesizat şi au dat alarma la Poliţie. Criminalul, văcarul din sat, auzise că bătrâna primeşte pensie în euro şi a vrut să-i fure banii, susţin localnicii.


Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov a anunţat, luni, că atacatorul din comuna Măieruş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor, pentru că victima a murit. Inculpatul, D.I.G., a intrat prima dată în locuinţa victimei sale în noaptea de 4 spre 5 septembrie, cînd a furat mai multe produse alimentare şi o pereche de mănuşi. Văzînd că proprietara nu a simţit prezenţa lui, pentru că dormea într-o cameră alăturată, hoţul a prins curaj şi s-a întors la aceeaşi adresă şi în noaptea următoare cu gîndul să dea lovitura la bani. Acum a venit mai pregătit. Şi-a luat mănuşile pe care le furase cu o noapte înainte şi s-a înarmat şi cu un topor. „La intrarea în locuinţă, inculpatul s-a înarmat cu un topor găsit la faţa locului pentru a riposta în cazul în care victima s-ar fi trezit şi l-ar fi surprins. De asemenea, pentru a nu lăsa urme, inculpatul a purtat mănuşile pe care le sustrăsese cu o noapte înainte“, a spus procurorul Claudiu Sandu, citat de mytex.ro.




×
Subiecte în articol: crima Măieruş