x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Orădenii chemaţi la un nou referendum pentru validarea unirii municipiului Oradea cu localitatea Sînmartin

Orădenii chemaţi la un nou referendum pentru validarea unirii municipiului Oradea cu localitatea Sînmartin

23 Feb 2016   •   15:51
Orădenii chemaţi la un nou referendum pentru validarea unirii municipiului Oradea cu localitatea Sînmartin

Referendumul din municipiu se va ţine în ziua alegerilor locale – 5 iunie, în aceleaşi secţii de vot, cu acelaşi personal. Primarul Ilie Bolojan, cel care a făcut anunţul spune că unica cheltuială suplimentară va fi cea pentru buletinele de vot, relatează bihon.ro.

Conform acestuia, alegătorului ajuns la urnă i se vor oferi atât buletine de vot pentru alegeri cât şi pentru referendum. E la latitudinea fiecăruia dacă ia ambele buletine de vot. Edilul speră ca referendumul va beneficia din de afluxul de alegători fildeli care se prezintă, de regulă, la urne. Bolojan arată că în Oradea este un bazin de 90.000 – 100.000 de votanţi conştiincioşi şi apreciază că dintre aceştia tot se va aduna cele aproximativ 56.000 de voturi necesare ca referendumul să fie validat.

Primarul susţine că Autoritatea Electorală Naţională apreciază că suprapunerea celor două proceduri ca fiind legală. La Sînmartin rămâne valabil referendumul de anul trecut.

×
Subiecte în articol: oradea referendum