x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pacienți și cadre medicale de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, infectați cu noul Covid-19

Pacienți și cadre medicale de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, infectați cu noul Covid-19

10 Apr 2020   •   12:33
Pacienți și cadre medicale de la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, infectați cu noul Covid-19

15 persoane, printre care o asistentă și un psiholog, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca. Toți cei 15 sunt izolați.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că depistarea persoanelor infectate a avut loc în urma unei testări a tuturor pacienților.

„La Institutul Oncologic Cluj-Napoca au fost confirmate 15 cazuri de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus, este vorba de pacienți dar și de o asistentă medicală și un psiholog. Depistarea unui număr atât de mare de persoane infectate a fost rezultatul unui screening, a unei testări a tuturor pacienților din spital, care erau asimtomatici, nu se încadrau în categoria suspect, dar conducerea Institutului a decis testarea tuturor. Au un aparat PCR cu care fac aceste teste. Toate aceste persoane confirmate pozitiv au fost izolate”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, Institutul Oncologic Cluj-Napoca vrea să testeze întreg personalul medical al unității care numără peste 1100 de persoane, din care 300 au fost testate până acum.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pacienti covit 19 cluj napoca