x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Paradă militară de Ziua Naţională la Alba Iulia, cu 1.200 de militari şi 120 de mijloace tehnice

Paradă militară de Ziua Naţională la Alba Iulia, cu 1.200 de militari şi 120 de mijloace tehnice

22 Noi 2017   •   15:33
Paradă militară de Ziua Naţională la Alba Iulia, cu 1.200 de militari şi 120 de mijloace tehnice

Municipiul Alba Iulia va găzdui de 1 Decembrie o paradă militară, şi nu doar o defilare, aşa cum a apărut, iniţial, în programul manifestărilor dat publicităţii de autorităţile locale, o întâlnire pe acest subiect având loc miercuri la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" cu toţi factorii implicaţi. 

Potrivit celor prezentate în cadrul şedinţei tehnice, la paradă vor participa în jur de 1.500 de militari, spre deosebire de 600 anul trecut, şi 120 de mijloace tehnice - transportoare blindate, tunuri, unul dintre acestea urmând să fie prezentat, de exemplu, pe un trailer, pentru a nu distruge, din cauza greutăţii şi a şenilelor, carosabilul. O noutate ar urma să fie includerea în paradă a unor mijloace hipo. De asemenea, în măsura în care vremea o va permite, vor survola cerul şi câteva MIG-uri Lancer şi elicoptere. 

"Am avut o întâlnire cu toate oficialităţile locale având în vedere faptul că există posibilitatea ca de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, în Garnizoana Alba Iulia să se desfăşoare o paradă militară atât cu forţe care se vor deplasa pe jos, cât şi cu tehnică militară, din partea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne. În urma aprobării pe care o vor da ministrul Apărării Naţionale şi şeful Statului Major, vor participa aproximativ 1.500 de militari, atât de la MApN, MAI cât şi SRI, şi aproximativ 120 de mijloace tehnice", a declarat, presei, comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj Napoca, general de brigadă Virgil Ovidiu Pop. 

Onorul va fi dat unei "persoane oficiale" nenominalizate în cadrul şedinţei. Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, la Alba Iulia sunt aşteptaţi de 1 Decembrie premierul Mihai Tudose, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: parada militara de Ziua Naţională