x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pasagerii de pe Henri Coandă au fost primiţi cu turtă dulce şi colinde

Pasagerii de pe Henri Coandă au fost primiţi cu turtă dulce şi colinde

01 Dec 2016   •   16:49
Pasagerii de pe Henri Coandă au fost primiţi cu turtă dulce şi colinde

Pasagerii care au aterizat pe Aeroportul Otopeni au fost întâmpinaţi, joi, cu turtă dulce şi colinde, cu ocazia Zilei Naţionale a României. 

Cei care îşi aşteptau rudele sau partenerii de afaceri au primit, la terminalul Sosiri, cocarde tricolore şi steguleţe, în timp ce corul "Divina Armonie" cânta colinde româneşti. În tot acest timp, multe persoane transmiteau live pe reţelele sociale întâmpinarea de "Bun venit". Prin organizarea acestui eveniment, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a propus să promoveze tradiţia şi valorile româneşti. 

La 1 decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. 

În 1990, la 27 iulie, Parlamentul României a hotărât ca ziua de 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României. În data de 31 iulie 1990, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr 10 privind Proclamarea Zilei Naţionale a României, care prevede că "Se proclama "1 Decembrie" ziua naţională a României" şi abrogă Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 903 din 18 august 1949 privind declararea zilei de 23 august ca sărbătoare naţională. 

Primul 1 Decembrie ca zi naţională a fost marcat la Alba Iulia, la 1 decembrie 1990. 

În fiecare an, în Bucureşti cât şi în toate marile oraşe din întreaga ţară au loc parade militare, depuneri de coroane, precum şi numeroase manifestări şi ceremonii prilejuite de aniversarea zilei de 1 Decembrie Ziua Naţională a României.

Sursa: Agerpres

×