x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patru cadre medicale de la Secția ATI a Institutului Fundeni au fost confirmate cu coronavirus

Patru cadre medicale de la Secția ATI a Institutului Fundeni au fost confirmate cu coronavirus

29 Apr 2020   •   13:42
Patru cadre medicale de la Secția ATI a Institutului Fundeni au fost confirmate cu coronavirus

Trei asistente şi o infirmieră de la Secţia ATI a Institutului Clinic Fundeni au fost confirmate pozitiv la infecţia cu coronavirus, transmite unitatea medicală.

"Institutul Clinic Fundeni testează de SARS-CoV-2 angajaţii unităţii sanitare din secţiile cu grad ridicat de risc, dar şi pacienţii care urmează să fie internaţi. Astfel, în cadrul evaluării continue a stării de sănătate a angajaţilor, în Secţia ATI au fost confirmate 4 cazuri: 3 asistente şi 1 infirmieră, toate de pe aceeaşi tură. Din momentul depistării primei persoane asimptomatice,. întreaga tură nu a mai intrat în spital din ziua de miercuri 22.04.2020. Facem precizarea că două cazuri depistate pozitiv în data de 28 aprilie au fost descoperite la a doua testare, dovadă fiind faptul că testarea angajaţilor din zonele de risc este continuă", afirmă instituția.

În toate cazurile au fost făcute anchete epidemiologice.

În zilele de 24 şi 25 aprilie, a fost decontaminată secţia, au fost curăţate cu soluţii dezinfectante pardoselile, pereţii și suprafeţele. În data de 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare. Toţi contacţii au fost izolaţi la domiciliu. S-a declanşat o anchetă epidemiologică, iar la revenirea la serviciu toţi angajaţii vor fi retestaţi.

Toţi pacienţii prezenţi în perioada respectivă în Secţia ATI au fost testaţi și toate rezultatele au fost negative.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi. ICF mulţumeste tuturor celor care au înţeles să fie alături de spital în această perioadă foarte grea. Programul de testare COVID decontat de stat acoperă doar cazurile care îndeplinesc anumite criterii", se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: coronavirus fundeni cadre medicale