x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patru persoane dintr-un cămin de bătrâni din Galaţi au fost confirmate cu coronavirus

Patru persoane dintr-un cămin de bătrâni din Galaţi au fost confirmate cu coronavirus

12 Apr 2020   •   13:18
Patru persoane dintr-un cămin de bătrâni din Galaţi au fost confirmate cu coronavirus

Patru persoane dintr-un  cămin de bătrâni din Galaţi au fost confirmate cu virusul COVID-19. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a precizat că este vorba de doi bătrâni şi doi angajaţi. Edilul şef a cerut DSP să fie testaţi toţi vârstnicii şi salariații din cămin.

Primarul orașului Galați, Ionuţ Pucheanu, a anunțat pe Facebook, că în interiorul căminului de bătrâni administrat de Primărie au fost luate măsuri de protecţie a vârstnicilor şi că nu se ştie cum s-au îmbolnăvit cele patru persoane.

„Deşi s-au luat măsuri de protejare a părinţilor şi bunicilor aflaţi în Căminul pentru Persoane Vârstnice Sf. Spiridon, acest duşman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns şi aici. Şi asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistenţă medicală şi nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriţi. Din nefericire, trebuie să anunţ faptul că doi bătrâni şi doi angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi sunt spitalizaţi. Toţi ceilalţi, vârstnici şi angajaţi, sunt acum în carantină”, a anunţat Ionuţ Pucheanu pe rețeaua de socializare.

Edilul şef a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi să fie testaţi toţi bătrânii şi salariaţii din cămin, Primăria fiind dispusă să plătească pentru efectuarea analizelor. Toate persoanele din cămin sunt în izolare, a precizat primarul Pucheanu.

„Solicit DSP să testeze urgent fiecare om în parte, atât angajat al acestui cămin, cât şi persoană cazată, indiferent de faptul ca protocoalele instituite prevăd altceva, astfel încât situaţia să nu se agraveze, aşa cum s-a întâmplat în cazul căminului privat. Dacă protocoalele de testare nu prevăd o astfel de abordare, anunţ pe această cale că Primăria municipiului Galati este dispusă să suporte cheltuielile aferente unei astfel de proceduri. Trebuie să facem tot ce e omeneşte posibil pentru părinţii şi bunicii noştri”, a precizat primarul oraşului Galaţi.

În căminul de bătrâni din Galaţi sunt 139 de pacienţi şi 67 de angajaţi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus camin de batrani galaţi