x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pericol de avalanșă în Munții Maramureșului și Gutâi

Pericol de avalanșă în Munții Maramureșului și Gutâi

08 Feb 2019   •   11:57
Pericol de avalanșă în Munții Maramureșului și Gutâi

Încălzirea aerului şi temperaturile pozitive estimate pentru următorul interval de timp ar putea declanşa avalanşe în Munţii Maramureşului şi Gutâi, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"După-amiază, se pot declanşa şi spontan curgeri superficiale sau mici avalanşe de topire favorizate de insolaţie şi de temperaturile uşor pozitive (...) Se menţine avertizarea cu privire la producerea de avalanşă în Munţii Maramureşului şi Munţii Gutâi la altitudini de peste 1.800 de metri, deşi stratul de zăpadă s-a consolidat ca urmare a temperaturilor aflate în uşoară creştere, în orice moment se pot declanşa avalanşe pe versanţi", a spus Dan Bucă.

Cel mai mare strat de zăpadă la nivelul solului, 82 de cm, se înregistrează în oraşul Cavnic, situat la poalele Munţilor Gutâi.

De asemenea, coordonatorul Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, a precizat, pentru AGERPRES, că toate pârtiile de schi din cele cinci staţiuni montane sunt deschise, iar condiţiile sunt optime atât pentru schi cât şi pentru săniuş.

Totodată, primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a menţionat că, pentru sfârşitul acestei săptămâni, toate locurile de cazare din hoteluri, moteluri şi pensiuni au fost rezervate de turiştii care au ales ca destinaţie staţiunea montană din localitate, dotată cu mai multe pârtii de schi. AGERPRES

×