x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina

Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina

08 Aug 2020   •   12:30
Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră de la Inspectoratului Teritorial al poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 10.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 119.300 lei. Marfa urma să ajungă pe piața neagră de din zonă.

 

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția de Frontieră, oamenii legii au observat, vineri seara, pe direcția localității Ulma, județul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au somat legal persoanele ca să se oprească, însă aceste au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.

Polițiștii români au tras un foc de avertisment, în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul statului ucrainean.

Baxurile cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că acestea conțin 5.950 de pachete cu ţigări în valoare de 69.600 lei.

Tot vineri, în jurul orei 16.45, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, județul Maramureș trei persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră români au somat persoanele în cauză ca să se oprească, însă acestea au abandonat coletele și au fugit spre râul Tisa.

Pentru reținerea persoanelor respective, s-au tras mai multe focuri de armă, în plan vertical, însă acestea nu s-au supus și s-au întors înot prin apa râului Tisa, pe teritoriul Ucrainei.

Au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului.

Coletele descoperite la fața locului au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.250 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 49.700 lei.

În ambele cazuri, țigările au fost confiscare, iar în continuare se fac cercetări pentru contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tigari granita ucraina