x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în Capitală

Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în Capitală

21 Ian 2018   •   18:00
Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în Capitală

Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în toate sectoarele Capitalei, în noaptea de duminică spre luni, cele mai multe, 138, fiind în Sectorul 4, informează Primăria Municipiului Bucureşti, transmisă duminică AGERPRES. 

"Peste 500 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să acţioneze în toate sectoarele Capitalei. Toate tratamentele cu materiale antiderapante trebuie aplicate până în ora 6,00 dimineaţa, astfel încât utilajele de deszăpezire să nu blocheze traficul. Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor telefonul verde 0800.800.868", a afirmat Firea, citată în comunicat. 

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat, duminică, la sediul Primăriei Capitalei, un Comandament de iarnă, în cadrul căruia a solicitat tuturor direcţiilor şi instituţiilor din subordinea Municipalităţii să acţioneze conform "Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezire şi combatere polei pentru iarna 2017-2018". 

La comandament au participat şi Prefectul Capitalei, Adrian Petcu, primarii sectoarelor 2, 3 si 6, reprezentanţii ISU, Apa Nova, Distrigaz, Enel, Elcen, RADET şi Luxten. 

Conform raportărilor operatorilor de salubrizare, se va acţiona, dacă va fi necesar, cu peste 500 de utilaje, după cum urmează: Sectorul 1- 82 de utilaje, Sectorul 2- 120 de utilaje, Sectorul 3 - 69 de utilaje, Sectorul 4 -138 de utilaje, Sectorul 5 - 35 utilaje, plus utilajele ADP-ului de sector, Sectorul 6 - 114 utilaje, menţionează sursa citată. 

"Având în vedere că în această noapte vor fi precipitaţii, întâi ploaie, apoi lapoviţă şi în cea mai mare parte a nopţii ninsoare, operatorii de salubritate, care au contracte cu primăriile de sectoare, trebuie să acţioneze energic pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care se va depune", a punctat Firea. 

De asemenea, edilul şef a solicitat tuturor operatorilor de salubritate din sectoarele Capitalei să efectueze de urgenţă tratamente cu materiale antiderapante, pe toate arterele de circulaţie principale şi secundare şi în special pe rampe, pante şi poduri, pentru a preveni formarea poleiului. 

Conform raportărilor operatorilor de deszăpezire, sâmbătă spre duminică s-a acţionat în toate sectoarele Capitalei cu aproape 250 de utilaje, iar pe parcursul zilei de duminică şi în cursul nopţii numărul utilajelor se va dubla, în toate cele şase sectoare ale Bucureştiului acţionându-se cu peste 500 de utilaje, arată PMB. 

Primarul general a subliniat faptul că direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei vor monitoriza acţiunile de deszăpezire şi combatere polei şi vor aplica sancţiuni, dacă va fi cazul. RATB are mobilizate echipe de intervenţie pentru curăţarea staţiilor şi refugiilor, evidenţiază PMB. AGERPRES

×
Subiecte în articol: deszapezire