x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste o mie de scutere electrice confiscate de vameși în Portul Agigea

Peste o mie de scutere electrice confiscate de vameși în Portul Agigea

16 Noi 2018   •   10:49
Peste o mie de scutere electrice confiscate de vameși în Portul Agigea

1.600 de scutere electrice în valoare de peste 540.000 de euro au fost descoperite de polițiștii de frontieră în vama Port Agigea, într-un container sosit din China, marfa fiind susceptibilă a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca Formula 1 (F1), informează un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Vămilor.

Potrivit sursei citate, inspectorii vamali de frontieră Constanţa sud, au descoperit şi reţinut, în urma controlului efectuat asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Cernica, judeţul Ilfov, 1.593 scutere electrice (self balancing electric scooter) în valoare de aproximativ 541.000 euro, susceptibile de a fi contrafăcute sub elementele identitare ale mărcii internaţionale Formula 1 (F1).

Conform prevederilor Regulamentului UE şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute, estimate la valoarea de piaţă de 54.000 euro, în vederea trimiterii spre expertizare sursa: telegrafonline

×
Subiecte în articol: scutere electrice confiscate