x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ploile abundente și aluviunile au afectat circulația pe Transrarău

Ploile abundente și aluviunile au afectat circulația pe Transrarău

16 Aug 2018   •   12:43
Ploile abundente și aluviunile au afectat circulația pe Transrarău

Pe drumul judeţean DN 17, în zona Câmpulung Moldovenesc, se circula, miercuri, pe un singur fir, alternativ, iar pe DJ 175B (Transrarău), se circula doar pe sensul de coborâre, acccesul pe sensul de urcare fiind restricţionat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Ionuţ Epureanu. 

Potrivit reprezentantului IPJ Suceava, restricţiile de circulaţie au fost impuse în zona pârâului Valea Seaca din Câmpulung Moldovenesc, dar şi pe Transrarău, din cauza precipitaţiilor abundente şi a fenomenelor meteo periculoase înregistrate în ultimele ore. 

Echipaje ale poliţiei se află pe traseu în zonele respective şi îndrumă participanţii la trafic. 

IPJ Suceava face apel la şoferi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în dispozitiv în aceste zone, dar şi pe celelalte artere de circulaţie. 

Transrarăul, drumul judeţean ce face legătura între DN 17 şi Masivul Rarău, a fost blocat, temporar, în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele ore, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată. 

Potrivit acestuia, circulaţia a fost blocată aproximativ o oră, din cauza aluviunilor produse în urma scurgerilor de pe versanţi. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a spus că a plouat în cantităţi însemnate în zona de nord a judeţului, dar şi în zona Câmpulung Moldovenesc şi s-a intervenit deja pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, după ce pârâul Valea Seacă a ieşit din matcă, dar şi într-o curte din localitatea Volovăţ unde acelaşi pârâu ieşit din matcă a produs inundaţii. 

Potrivit ISU Suceava, toate zonele cu probleme sunt monitorizate în permanenţă. 

Pentru seara zilei de miercuri a fost emis un nou cod galben de furtună pentru zona de munte a judeţului Suceava, fiind vizate zona de peste cota 1.800 m şi localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vama, Vatra Moldoviţei, Fundu Moldovei, Frumosu, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Sadova, Poiana Stampei, Cârlibaba, Breaza, Coşna, Ciocăneşti. 

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse ce vor cumula local 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.

Miercuri seară circulația a fost restabilită.

AGERPRES

×