x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliția Locală a Capitalei - la vânătoare de șoferi care parchează ilegal în centru 

Poliția Locală a Capitalei - la vânătoare de șoferi care parchează ilegal în centru 

05 Iul 2018   •   21:51
Poliția Locală a Capitalei - la vânătoare de șoferi care parchează ilegal în centru 

„Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București continuă programul privind descurajarea șoferilor care aleg să staționeze sau să parcheze ilegal în zona centrală a Capitalei”, se arată într-un comunicat al instituției. 

Astfel, de la începutul acestei săptămâni, echipajele Serviciului Circulație din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au efectuat actiuni de control in zona centrala pentru prevenirea, dar și sancționarea contravențională a conducătorilor auto ce încalcă reglementările în vigoare privind oprirea sau staționarea neregulamentară, fapte prevăzute de O.U.G. 195/2002 și de Hotărârea Consiliului General privind strategia de parcare la nivelul municipiului București.

În cinci zile au fost depistați 139 de șoferi care au ales ori să ocupe benzile de circulație ale arterelor din centrul Bucureștiului, ori să-și parcheze mașinile pe trotuare împiedicând, astfel, traficul pietonal sau chiar să blocheze parcări întregi. Dintre aceștia, mai mult de jumătate au fost persoane care au refuzat să folosească parcările municipalității obstrucționând cu mașinile lor traficul.

Toți acești conducători auto au fost sancționați cu amenzi in valoare totala de 20.155 lei, după ce echipajele de Circulație au efectuat procedurile de identificare pe baza înregistrărilor foto și video.

De la începutul acestui an, programul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București a presupus acțiuni în urma cărora, doar în zona centrală a Capitalei, au fost aplicate 4308 sancțiuni pentru oprire interzisă și au fost întocmite peste 160 de procese verbale  de contravenție pentru staționare neregulamentară. Valoarea totală a  amenzilor este de 717.460 lei - se arată în comunicatul Poliției Locale a Capitalei.

×