x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţia Rutieră anunţă AMENZI MARI până pe 4 martie!

Poliţia Rutieră anunţă AMENZI MARI până pe 4 martie!

02 Mar 2018   •   08:29
Poliţia Rutieră anunţă AMENZI MARI până pe 4 martie!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Atenţie, şoferi! În perioada 1-4 martie, aflată sub incidenţa codului portocaliu de polei, ninsori şi viscol, poliţia rutieră înăspreşte controalele. Brigada Rutieră a anunţat că şoferii care circulă fără anvelope de iarnă vor fi amendaţi. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile meteo.

Amenzi pentru şoferii din Capitală care nu au anvelope de iarnă
"Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare. Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, mâzgă sau polei, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar şi nu exista alt mijloc de transport în zona unde trebuie să se deplaseze. Poliţiştii vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate in circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna", informează Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

Agenţii rutieri le mai recomandă şoferilor "să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitate altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice". Autorităţile sfătuiesc conducătorii auto să permită utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpadă de pe şosele.

×
Subiecte în articol: amenzi anvelope de iarna