x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţiştii din Galaţi caută un bărbat dispărut de pe o macara plutitoare

Poliţiştii din Galaţi caută un bărbat dispărut de pe o macara plutitoare

17 Dec 2018   •   15:08
Poliţiştii din Galaţi caută un bărbat dispărut de pe o macara plutitoare

Un brăilean în vârstă de 58 de ani, angajat pe o macara plutitoare aflată în Port Bazinul Nou din Galaţi, este căutat de poliţişti şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după ce a dispărut duminică seara de la bordul utilajului.

Potrivit reprezentantului Poliţiei Transporturi Galaţi, Viorel Gagu, duminică seara, lucrătorii de la Biroul Poliţia Transporturi Navale au primit un apel prin 112 de la o persoană de pe o macara plutitoare prin care era anunţat faptul că o altă persoană a dispărut de pe macara. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că dispărutul un bărbat în vârstă de 58 ani, care lucra pe macara.

"În momentul în care a ieşit din bucătăria navei pentru a arunca diferite resturi, a dispărut. Colegul acestuia, care a ieşit după circa zece minute, a constatat dispariţia acestuia şi a alertat organele de poliţie prin 112. În urma cercetărilor efectuate de colegii mei de la transporturi navale s-au găsit un fes şi o pereche de papuci pe puntea navei. S-au făcut verificări cu ambarcaţiunile poliţie de frontieră şi ISU, însă fără rezultat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de siguranţă şi sănătate în muncă, iar dosarul a fost înaintat la parchet", a precizat, luni, Viorel Gagu.

Şi inspectorii în muncă au deschis o anchetă în acest caz.

"Bărbatul era de serviciu, la bordul unei macarale plutitoare, iar în timpul pauzei, pregăteau masa de seară. Se pare ca s-a apropiat mai mult de bordul navei şi a rezultat o cădere în apă şi persoana este dispărută. Asta este o presupunere. Nu l-a văzut deocamdată nimeni căzând în apă. La acest moment audiem persoanele de pe utilaj", a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Viorel Dumitru.

El a precizat că, deocamdată, este vorba despre un eveniment de muncă, nu de un accident de muncă.

"Se va stabili totul după finalizarea anchetelor", a spus Dumitru. AGERPRES

×